Zuster Jeanne Marie Raemakers

* 19 september 1909    † 22 juli 2006

Zij werd geboren op 19 september 1909 te Baexem.
Na 72 jaar leven in onze Congregatie overleed zij in Huize Sint-Barbara te Schijndel-Wijbosch op 22 juli 2006.
raemakers.jpg


Geborgen in uw naam
Tijdens haar opleiding tot kinderverzorgster te Eersel, leerde Maria Raemakers de Zusters van Liefde van Schijndel kennen en koos voor het religieuze leven in onze Congregatie. Na haar religieuze vorming in het noviciaat volgde zij de opleiding voor kleuteropvoeding volgens Fröbel en Montessori. Aan de Montessori-scholen in Tilburg en Den Bosch heeft zij veel jaren met vreugde gewerkt. Tot het einde van haar leven had zuster Jeanne Marie nog contact met oud-collega’s en met mensen, die als kleuter bij haar op school zaten.
Verschillende zusters hebben samengewerkt met zuster Jeanne Marie in de zorg voor geestelijk gehandicapten. Zuster Jeanne Marie was creatief, muzikaal en optimistisch en door haar positieve uitstraling geliefd bij kinderen en collega’s.
Na haar pensionering werd zuster Jeanne Marie leidster van de communiteit Sint-Lidwina in Schijndel. Haar mooiste jaren beleefde ze echter in het Liduinaklooster in Tilburg aan de Pelgrimsweg, waar ze ruim 25 jaar woonde in “vier étappes”, zoals ze vertelde. In 1988 kwam zuster Jeanne Marie in Sint-Barbara wonen. Achttien jaar lang was ze rolstoelgebonden in het verpleeghuis. Ondanks alles bleef ze haar positieve geestkracht en uitstraling behouden. In brieven, gesprekken een ontmoetingen beleefde zij zusterschap, vriendschap en trouw. Dank voor alles, zuster Jeanne Marie en rust in vrede.