Zuster Gerda Swinkels

* 6 maart 1908    † 15 juli 2006

Zij werd geboren op 6 maart 1908 te Son en Breugel.
Na 79 jaar leven in onze Congregatie overleed zij in Huize Ignatius te Eindhoven-Tongelre op 15 juli 2006.
swinkels.jpg


Geborgen in uw naam
Terugdenkend aan het lange leven van zuster Gerda, kunnen we zeggen, dat de woorden op het wapen van onze Congregatie "ora et labora" de kortste en beste samenvatting van haar leven zijn.
Zuster Gerda was een echte Brabantse, eenvoudige gelovige vrouw. Ze was handig en inzetbaar voor allerlei werkzaamheden, die zij verantwoordelijk, zorgzaam en met blijdschap verrichte. Zuster Gerda gaf haar beste krachten aan bejaarde medemensen in Woensel, Sint Anthonis, Son en Zeelst. Hoewel met beperkte middelen en zeer sobere huisvesting, wist zij aan bejaarden toch wat vreugde te brengen door haar aanwezigheid, aandacht en belangeloze inzet.
Zuster Gerda putte moed en kracht uit haar gebed. Ze volgde de richtlijn van Vincentius: "Neem God mee naar de mensen en de mensen naar God". Alles wat in haar werk gebeurde nam zij op in haar gebed. Vooral toen zij ouder was en meer tijd had om te bidden, was zuster Gerda vaak te vinden in de kapel, in het hoekje bij Maria. Aan haar vertrouwde ze al haar zorgen toe: voor de congregatie, voor de wereld, voor haar familie.
Met waardering en dankbaarheid denken we terug aan zuster Gerda, die in haar leven het bidden en werken tot een harmonische eenheid bracht en daarin gelukkig was.