Zuster Bernarda Moonen

* 7 februari 1929    † 19 mei 2006

Ze begon haar levensreis op 7 februari 1929 te Loon op Zand. Op 4 februari 1954 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het Groot Ziekengasthuis te 's-Hertogenbosch op 19 mei 2006.
   
moonen.jpg


Geborgen in uw naam
Zuster Bernarda had het leven nog zo lief. Veel vreugde beleefde zij aan ontmoetingen met medezusters, oud collega’s familie, vrienden en kennissen.
Op 77 jarige leeftijd ging zij vrij onverwacht van ons heen. In haar laatste levensjaren heft zuster Bernarda veel vitaliteit verloren, kreeg zij ook beperkingen van horen en zien. Maar ze bleef blijmoedig en humoristisch. Daardoor relativeerde zij al te serieuze zaken met een ontwapenend woord en lach. Anderzijds stelde zuster Bernarda serieuze en religieuze gesprekken en contacten ook zeer op prijs.
Zoals zuster Bernarda in haar orgelspel zowel feestelijke als droeve tonen liet horen, zo kon zij de vreugde en het verdriet van het leven een plaats geven in haar hart.
Als kinderverzorgster en later als lerares machineschrijven heeft zij in Eersel en Schijndel veel goed gedaan en zich liefdevol en zorgzaam ingezet voor vaak kansarme jeugd.
In Delft en Voorschoten was zij tot hulp en steun voor medemensen, die ziek of vastgelopen waren op hun levensweg. Zuster Bernarda kon creatief meedenken over mogelijkheden en uitwegen.
Autorijden was haar lust en leven. Letterlijk en figuurlijk was zij een “vrouw-van-de-weg.” In zuster Marie Agatha had zij een goede tochtgenote vele jaren lang. De levensreis van zuster Bernarda is nu geëindigd in de stad van licht en vrede bij de Lieve Heer.