Zuster Gerardine de Wit

* 23 juni 1905    † 6 mei 2006

Zij  werd geboren te Schijndel op 23 juni 1905. Op 4 augustus 1927 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in klooster Annahof te Schijndel op 6 mei 2006.
wit.jpg


Geborgen in uw naam
Zuster Gerardine is na meer dan 100 jaar leven van ons heengegaan. Zij is geboren in een tijd dat het leven zo heel anders was.

Honderd jaar, wat een onvoorstelbare tijd, en toch is het zuster Gerardine gelukt om altijd zichzelf te blijven. Het goedlachse meisje dat van aanpakken wist is uitgegroeid tot een goedlachse vrouw en medezuster. Een zuster van liefde.

Zij had een groot geloof en door dat geloof en haar eenvoud kon zij in haar werk die zorg geven die nodig was en dat met aandacht, humor en liefde. Door haar humor had zij het vermogen om te relativeren, die moeilijke momenten draaglijk maakte.

Zuster Gerardine had de eigenschap om het leven zonder onderscheid te maken. Zij maakte geen verschil, arm of rijk, religieus of leek, gelovig of ongelovig. Iedereen had recht op goede zorg, ook de armen.

Haar hart was warm en groot en er was plaats voor velen.

 

De jaren in Annahof waren goed voor haar. Hier kon zij genieten van de rust en de vrijheid in de nabijheid van medezusters en personeel en zij was dankbaar voor de goede zorgen.

Als men oud wordt komen ook de gebreken, ook bij zuster Gerardine, maar men hoorde haar nooit klagen. Wel ging zij verlangen naar de uiteindelijke vreugde in het Licht van haar Heer.

Soms dacht zij dat God haar vergeten had, maar ma 100 jaar leven heeft God haar zachtjes in zijn armen genomen en haar gedragen naar de plaats waar zij met hem voor eeuwig gelukkig mag zijn.