Zuster Engel van der Loo

* 21 september 1923    † 13 april 2006

Zij werd geboren te Udenhout op 21 september 1923. Op 4 augustus 1948 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het Maasziekenhuis in Boxmeer op 13 april 2006.
loo.jpg


Geborgen in uw naam
Bij het afscheid van zuster Engel werd gezongen "U zingt mijn ziel op blijde toon, mijn God Gij zijt oneindig schoon".

Zuster Engel, die geboren is als oudste in het gezin van der Loo, leerde van kinds af aan de schoonheid kennen in een harmonisch leven op de boerderij. Zij was een vrolijke meid, kon van het leven genieten, maar nam ook haar verantwoordelijkheden als er gewerkt moest worden.

Via haar religieuze tantes Lamberta en Cornelia en pater Xaverius kwam zij in contact met onze Congregatie. Zuster Engel hield van aanpakken en dit toonde zij, toen zij in Den Helder kwam, waar nog zoveel gedaan moest worden om het huis leefbaar te maken. Daar leefde zij op en kon volop genieten van de zee en het kleurenspel in de natuur.

Zuster Engel was een grote vrouw, met grote handen en een groot hart. Zij gebruikte deze handen en dit hart om te geven en te delen in belangeloosheid.

Veertig jaar lang hebben zuster Engel en zuster Petri met elkaar geleefd en samen lief en leed gedeeld en als echte vriendinnen de tocht door het leven gemaakt. De laatste 11 jaar woonden zij in Boxmeer.

Na haar harde werken kon zuster Engel nu gaan genieten en zelf haar tijd indelen. Gods schoonheid zag zij in haar eigen tuin met bloemen, planten en vogels. Door haar positieve uitstraling maakte zij ook gemakkelijk contact.

De afgelopen maanden namen haar krachten af. Samen met zuster Petri kon zij deze moeilijke tijd van afscheid nemen aan. Voor zuster Petri is zij altijd een Engel geweest. Vriendschap en Liefde sterven nooit. In Liefde leeft zij nu verder, dichtbij haar God en zal voor ons een voorspraak zijn.