Zuster Agneta de Reyer

* 2 juni 1920    † 13 april 2006

Zij werd geboren te Amsterdam op 2 juni 1920. Op 4 februari 1937 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara te Schijndel op 13 april 2006.
reyer.jpg


Geborgen in uw naam

"God laat mij varen...
want aan het einder
wenkt altijd het licht."

Dit is de tekst op het boekje van de afscheidsviering van zuster Agneta.

 

Zuster Agneta werd geboren in de Houthaven aan boord van de Piternella Wilhelmina. Haar ouders waren schippers en daarom moest zij als kind naar de kostschool. Zij was echter liever bij haar moeder op de boot. Toch verliet zij zeer jong de vaart om in te treden in onze Congregatie.

Als kosteres, portierster en bejaardenverzorgster was zij trouw en toegewijd aan haar werk. Haar grote verlangen om te mogen werken onder de schippersfamilie ging in vervulling toen zij naar Maasbracht mocht. Daar heeft zij 27 jaar lang het beste gegeven wat zij in zich had. Als en echte liefdezuster van Vincentius sjouwde zij over de schepen van de morgen tot de avond. Iedereen zag haar graag komen. Zij zorgde zelfs, dat er een sociaal cultureel centrum kwam, waar de schippers konden samenkomen. Zuster Agneta was een kleine vrouw, die haar leven gaf voor haar ideaal "De armen en de kleinste het eerste".

Met pijn in haar hart nam zij afscheid van Maasbracht, toen het klooster werd gesloten.

De laatste jaren van haar leven waren zwaar, maar de liefdevolle verzorging hield haar in leven, totdat zij aankwam in de Haven van God. Toen viel het anker voorgoed. De reis op de levenszee was ten einde.

God is liefde en Hij gaf haar kracht een kleine afstraling van Hem te zijn, want een glimlach van de mens is de glimlach van God.