Zuster Gudelia van Zeeland

* 31 mei 1917    † 02 maart 2006

Zij werd geboren te Beek en Donk.
Op 4 februari 1936 sloot zuster Gudelia zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel.
Zij overleed in Huize Sint Barbara te Wijbosch-Schijndel.
zeeland.jpg


Geborgen in uw naam
Zuster Gudelia was de oudste dochter in een gezin van 9 kinderen. Toen zij 18 jaar was sloot zij zich aan bij onze Congregatie. Bijna 60 van haar 70 kloosterjaren heeft zuster Gudelia gewoond en gewerkt in Raamsdonksveer. Zij deed haar werk met volle inzet en vreugde, tot allerlei dienst bereid: bij bejaarden en later in het ziekenhuis, waar zij op de kinderafdeling de maaltijden rond bracht. Zij was ook actief betrokken bij de jeugdwandelclub, samen met een I medezuster ging zij wandelen met de jeugd. Trots was zij op een: doosje vol medailles en lintjes van de vele wandelingen die ze gelopen had. Borduren was een andere hobby van zuster Gudelia. Maar haar lichamelijke krachten namen af: ze kon

de laatste jaren niet meer zien I te borduren en haar wandelen in marstempo werd lopen met een een rollator.
Zij woonde na Raamsdonksveer verlaten te hebben, 6 jaar in het Moederhuis in Schijndel en 2 jaar in klooster Annahof. Sinds twee maanden was zij in Huize Sint-Barbara, waar haar gezondheid snel achteruit ging. Blij was ze wanneer er zusters bij haar op bezoek kwamen met wie zij in Raamsdonksveer gewoond had.

Zij is haar weg gegaan in liefde en trouw waardoor zij heeft bijgedragen aan het geluk van velen: familie, medezusters en mensen in Raamsdonksveer. Zij wandelde met God door het leven. Nu is zij aangekomen in het land van licht en vrede, dat genoemd wordt met Gods naam.