Zuster Teresinia Strijbos

* 10 juni 1907    † 18 februari 2006

Zij werd geboren op 10 juni 1907 te Valkenswaard. Na ruim 77 jaar leven in onze Congregatie overleed zij in Huize Sint- Barbara op 18 februari 2006.
strijbos.jpg


Geborgen in uw naam
Zuster Teresinia werd geboren als oudste dochter in een gezin van vier kinderen.

Samen met haar jongste zus zuster Godefridia, werd zij op 4 februari 1929 lid van onze Congregatie. Na haar vorming in het noviciaat behaalde zij verschillende aktes en diploma’s op handwerkgebied. Zuster Teresinia had gouden handen; ze deed haar werk nauwkeurig, netjes en snel en verlangde dit ook van haar leerlingen. Vooral in Haps, Raamsdonksveer, Mierlo-Hout en Oyen zullen veel mensen zich zuster Teresinia nog herinneren van de school of de avondcursussen.

Zuster Teresinia had ook allerlei taken binnenshuis op de kloosterboerderij en bij de bejaarden. Zij pakte alles aan, was handig, opgewekt en prettig om mee samen te werken.
Na haar pensionering verhuisde zij naar Wijbosch, waar zij jarenlang het naai- en verstelwerk verzorgde voor medezusters van Huize Sint-Barbara, kosteres was en ging waken bij zieken.
Tot een paar jaar geleden was ze vitaal en tot elke hulp aan medezusters bereid. Sinds december 2004 woonde zij in Huize Sint-Barbara. Haar lichamelijke en geestelijke gezondheid waren erg verzwakt. Zo druk en sterk als zij vroeger was, zo stil en broos was zij geworden. De laatste etappe van haar mooie en lange leven was voor haar zwaar en moeilijk, maar zij was dankbaar voor alle goede zorg en hulp.
Zij is in de stilte gekomen en leefde na een lange levensweg toe naar rust en vrede. We wensen zuster Teresinia nu die rust en vrede toe in het licht van de Eeuwige.