Zuster Giovanni van Moorsel

* 24 december 1913    † 24 januari 2006

Zij werd geboren op 24 december 1913 te Budel. Na ruim 71 jaar leven in onze Congregatie overleed zij in Huize Sint-Barbara op 24 januari 2006.
moorsel.jpg


Geborgen in uw naam
Zuster Giovanni  werd geboren als zesde kind in een rij van zeven. Zij vertelde graag over haar familie en haar gelukkige jeugd.

Op 20-jarige leeftijd werd zij lid van onze Congregatie. Na haar vormingsjaren  volgde zij in Nijmegen de opleiding voor Montessori-leidster. Daarna werd zij gezonden naar het Liduinaklooster in Tilburg, waar zij 64 jaar gewoond en gewerkt heeft. Honderden kleuters heeft zij in haar klas gehad.

Zij kon goed zingen en had talent voor muziek. Zij hoorde bij het dameskoor van de parochie, maar vormde ook zelf een kinderkoor. Met veel liefde en trouw heeft zij haar Schepper lof en dank toegezongen.

Na haar pensionering bleef zij actief in de parochie, maar bracht ook veel tijd door op haar kamer met lezen, borduren en bijbelstudie. Zij volgde de ontwikkelingen in kerk en maatschappij met aandacht. Haar familieleden getuigden dan ook dat zij met haar over alles konden praten. Zij had een hechte band met haar familie.

De laatste jaren van haar leven moest zij om gezondheidsredenen tweemaal verhuizen, naar Annahof en later naar Sint-Barbara. Zij was dankbaar voor alle zorg, maar voelde zich toch ontheemd, niet thuis. Groot was haar verlangen naar “thuis”naar veiligheid en geborgenheid.