Zuster Marie Henrice Sterke

* 26 april 1921    † 21 januari 2006

Zij  werd geboren op 26 april 1924 te Hapert. Na bijna 66 jaar leven in onze Congregatie overleed zij in het Moederhuis op 21 januari 2006.
sterke.jpg


Geborgen in uw naam
Zuster Marie Henrice was de derde dochter uit het gezin van tien kinderen van de familie Sterke. Rechtvaardig en sociaal bewogen werden zij opgevoed, gemeenschap opbouwend, vooral voor de zwakkeren in de samenleving.

Op 19-jarige leeftijd werd zij lid van onze Congregatie. Gelovig ging zij haar verbintenis aan met God, toegewijd aan Zijn plan. Nauwgezet vervulde zij haar plicht, stelde zichzelf niet centraal, maar liet zich leiden.

Zij beleefde haar zending in het onderwijs. Als huishoudlerares heeft ze veel betekend voor de opvoeding van de jeugd en richting gegeven aan hun leven. Zij verstond de kunst vaardigheden in huishoudkunde bij hen vrij te laten komen, zij liet de jeugd meer proeven dan feitenkennis, maar gaf hen ook geloof en liefde. Zo gaf zij een goede invulling als religieuze aan het onderwijs.

Bidden en werken was haar levensdevies, leven in eenvoud en soberheid. Gehoor geven aan elke oproep die er op je gedaan wordt. Zij was het niet altijd met alles eens, maar dat kon gezegd worden en deed geen afbreuk aan een relatie. Zij was altijd bezorgd om het behoud van het goede.

Volop heeft zij genoten van de mooie natuur en de laatste jaren van de moederhuistuin. Zij was graag buiten.

Zuster Marie Henrice, sterke vrouw, vrouw Sterke, moge na je leven van trouw en dienstbaarheid nu licht en vrede je deel zijn.