Zuster Everdinie van der Pol

* 4 januari 1931 † 18 februari 2012

Zij werd geboren te Schijndel op 4 januari 1931.

Op 4 augustus 1949 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Huize Sint-Barbara te Schijndel op 18 februari 2012.

 

Geborgen in uw naam

Het begin en einde van de levensreis van zuster Everdinie lagen in Schijndel.

De families van der Pol en van Boxtel (de namen van haar vader en moeder) waren nauw verweven met de congregatiegeschiedenis. Zuster Everdinie overleed als laatste van zes familie-leden-zusters.

Evenals haar tante Chrysogona van Boxtel heeft zuster Everdinie zich ingezet voor de jeugd op Curaçao en wel gedurende 50 jaar, van 1959 tot 2009. Ze werkte als onderwijzeres met hart en ziel, had goed contact met de leerlingen en hun ouders. Haar huiswerk-klasje voor zwakke leerlingen was een vorm van na-schoolse opvang.

In de communiteiten van zusters was zuster Everdinie een bindende figuur: bescheiden, rustig, betrouwbaar, attent en nuchter.

De administratie van de communiteit en regio waren bij haar in goede handen. Arme kinderen en gezinnen mochten delen in wat de zusters konden missen.

 

Zuster Everdinie heeft op Curaçao goede, gelukkige jaren gehad, getuigde zijzelf en haar medezusters.

Ongeveer 10 jaar geleden -in 2003- kreeg ze een tia, waardoor ze moeilijker kon praten en woorden vinden. Dat maakte haar onzeker en teruggetrokken.

Terug in Nederland (sinds 2009) werden haar lichamelijke en later ook geestelijke gezondheid minder.

Met een dankbare, vredige glimlach op haar gezicht heeft zuster Everdinie haar leven voltooid.

Pol zr. Everdinie van der (Small).jpg