Zuster Marie Gerardina Kivits

* 18 september 1922 † 7 april 2012

Zij werd geboren te Vlijmen op 18 september 1922.
Op 4 augustus 1948 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 7 april 2012.


Geborgen in uw naam

Een zorgzame, toegewijde en eenvoudige medezuster is van ons heengegaan. Op Goede Vrijdag werd ze ziek in de kapel en op Paaszaterdag is ze overleden, een speciale dag om met Christus te verrijzen.

Op 26-jarige leeftijd heeft zuster Gerardina zich met de Congregatie verbonden. Na haar vormingsjaren heeft ze jarenlang “aan de school gestaan”, zoals we dat zo mooi zeggen, als handwerkzuster. Zij leerde de jeugd aandachtig en nauwkeurig werken.

Later -op 50-jarige leeftijd- haalde zuster Gerardina nog haar diploma bejaardenhelpster. Nà de jeugd mochten ouderen, vooral medezusters, van haar trouwe inzet en zorg genieten.

De meesten van ons zullen zich zuster Gerardina echter herinneren als portierster en gastvrouw in het Moederhuis, die gastvrij en dienstbaar was voor allen die aanbelden.

Dagelijks ook haalde ze ’s morgens de post op in het postkantoor en bracht ’s avonds op tijd alle brieven op de bus. Ze werd liefkozend “de postduif” genoemd.

Nadat ze een paar keer met de fiets gevallen was, ging ze te voet, maar dat werd te vermoeiend. Haar hoge leeftijd eiste zijn tol, haar krachten namen af en de tijd van loslaten brak aan.

Vier jaar geleden kwam ze naar Annahof. Dankbaar was ze voor alle hulp, die ze kreeg.

Een paar maanden voor haar 90e verjaardag keerde ze terug naar haar Schepper.

zr. Marie Gerardina Kivits