Zuster Marie Adelheid Haarsma* 2 december 1911 † 6 juli 2012

Zij werd geboren te Losser op 2 december 1911.
Op 4 februari 1934 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 6 juli 2012.


Geborgen in uw naam

Het leven op aarde kreeg de lengte van ruim 100 jaren voor zuster Marie Adelheid. Ze ontving haar leven als een geschenk, een kostbare gave uit Gods hand.

In haar eeuw-van-leven is zuster Marie Adelheid gevormd, gegroeid, geworden tot de vrouw, die fier, waardig en rechtop bleef, ondanks alles wat haar overkwam en wat ze meemaakte.

In contact en communicatie met zuster Marie Adelheid maakten vooral haar geestkracht en wilskracht veel indruk. Ze was intelligent, had een sterk geheugen, een eigen wil en vooral een verfijnde humor, die relativerend en ontwapenend was. Haar geestkracht hield haar lichaam, dat tenger en broos was, overeind.

Zuster Marie Adelheid had talent voor handvaardigheid. Als handwerklerares op verschillende scholen boeide ze de leerlingen met haar gevoel voor vorm en kleur, met haar creativiteit en met haar humor en wijsheid.

 
Ook in de kringen van collega’s en medezusters was zuster Marie Adelheid geliefd en gewaardeerd om haar humor en kwaliteiten. Ze was diep-religieus en deelnemen aan het gezamenlijke gebed en liturgische vieringen hadden haar hoogste prioriteit. Haar sterven beleefde zuster Marie Adelheid als een thuiskomen bij God, die haar verwacht en opwacht op het “laatste perron” (in haar eigen woorden).

Zo zal het zijn.

 

Haarsma Adelheid (Small).jpg