Zuster Marie Augustine Jansen

* 4 mei 1911 † 6 juli 2012

Zij werd geboren te Son en Breugel op 4 mei 1911.
Op 4 februari 1935 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 6 juli 2012.


Geborgen in uw naam

Meer dan een eeuw geleden begon Zuster Marie Augustine haar leven. Het leven toen was zo anders dan nu. Er heerste nog rust, men had tijd voor elkaar en er was ruimte om te leven en te spelen met meestal alleen maar zandwegen. Wat is er veel veranderd (auto`s, vliegtuigen-reis naar de maan enz.)

En hoe heeft zij dit allemaal kunnen verwerken? In haar 77 jaren kloosterleven heeft zij daar niet zoveel over gesproken. Wat wel belangrijk voor haar was is, dat zij ruimte nodig had om zichzelf te kunnen zijn. Door haar werk als portierster was zij, door haar inzet en haar opgewekte stemming een zeer goede gastvrouw. Zij was gericht op wat anderen nodig hadden en deed mensen graag een plezier.

Zuster Marie Augustine kon prachtig vertellen en wist de aandacht van mensen te vangen met haar humor en rake uitspraken. Zij was een tevreden mens met een randje ongeduld. Zij was geroepen en heeft gehoor gegeven, aan alle mensen, waar zij met grote genegenheid voor heeft gezorgd, aan haar medezusters voor wie zij tot op hoge leeftijd betrokken en opmerkzaam was. Zo heeft zij gehoor gegeven aan haar roeping voor haar leven als Zuster van Liefde. Zo is zij gelukkig geweest.

Jansen Augustine(Small).jpg