Zuster Margaret Lammerts

 

* 6 januari 1926 † 3 augustus 2012

 

Zij werd geboren te Berghem op 6 januari 1926.
Op 4 februari 1945 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 3 augustus 2012.


Geborgen in uw naam

Vanaf haar kindertijd heeft zuster Margaret van haar ouders geleerd, dat zij een sociale instelling moest hebben en werd zij aangespoord in arme grote gezinnen te gaan helpen. Zo werd daar de basis gelegd voor haar verdere leven.

Als 19-jarige ging zij naar Schijndel om zuster te worden. Toen haar gevraagd werd om naar de missie te gaan, beantwoordde ze deze oproep om zich in te zetten voor de vrouwen en de jeugd in Zambia. Het was voor haar een uitdaging om te beginnen waar echt niets was. Deze pionierstijd was voor haar een fijne tijd van leven. Toen er een oproep kwam van Bisschop Spaita om te helpen bij het stichten van de Congregatie of Mercy in Mansa, was dat weer een nieuwe uitdaging voor haar. Deze taak was een zeer inspirerende tijd voor haar en waar zij zich met ziel en zaligheid voor ingezet heeft. Tot haar dood toe leefde zij mee met de snel groeiende Congregatie. Terug in Nederland bleef haar belangstelling uitgaan naar de zwakkeren in de samenleving. Zij wilde veel mensen ontmoeten en had belangstelling voor wie zij tegenkwam. Ook in Annahof had zuster Margaret altijd de deur open, zodat men haar ontmoeten kon.

Toen haar leven voltooid was heeft de Heer de hemeldeur voor haar geopend en haar opgenomen in zijn Liefde.

margaret lammerts.jpg