Zuster Thrse Marie van Vugt

 

* 10 januari 1910 † 27 september 2012


Zij werd geboren te Loon op Zand op 10 januari 1910.

Op 4 februari 1933 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in verpleeghuis Sint Barbara te Schijndel op 27 september 2012.


Geborgen in uw naam

“Wij gaan naar het huis van onze Heer, die glans geeft aan ons leven”. Dit lied werd gezongen bij het afscheid van zuster Thérèse Marie, die na een lang leven van 102 jaar is overgegaan naar het huis van de Heer.

Thérèse Marie was diep gelovig, behulpzaam voor iedereen, zorgzaam en aandachtig voor mensen om zich heen. Deze aandacht heeft zij haar hele leven kunnen geven aan ouderen in bejaardenhuizen en aan haar eigen medezusters. Ze stak haar helpende handen uit, zorgde dat niemand iets tekort kwam. In haar stijl van leven bleef ze ook sober en zuinig, vriendelijk en vertrouwd. Ze hield van het leven, was er gehecht aan en heeft een goed en mooi leven gehad, zoals ze zelf zei.

Zuster Thérèse Marie was een dankbare vrouw, ze had humor en genoot erg van wat groeit en bloeit. Ze was bij de tijd, hield veranderingen in kerk en maatschappij bij en bepaalde daarin haar eigen wijze, overwogen keuzes. Zij was een vrouw die duidelijk aangaf wat ze wel en niet wilde: haar ja was ja en het nee bleef nee. De laatste zes weken ging de vitaliteit van haar zichtbaar achteruit en op de feestdag van St. Vincentius is zij heel rustig en vredig ingeslapen.

Wij gunnen haar eeuwig licht, liefde en vrede in het huis van haar Heer.

 

vugt therese m van.jpg