Zuster Angeline Kusters

 

* 14 maart 1921 † 14 oktober 2012


Zij werd geboren te Zijtaart-Veghel op 14 maart 1921.

Op 4 februari 1939 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 14 oktober 2012.


Geborgen in uw naam

Toen wij op 17 oktober afscheid namen van Zuster Angeline, zongen we: Blijf geborgen in je naam. Wees als een mens gezegend. Zo zal zij met haar naam, maar vooral met haar vriendelijke uitstraling in onze herinnering geborgen blijven.

Samen met haar tweelingzus Antoinet groeide ze op in een groot gezin. Daar leerde ze zorgen voor en delen met  elkaar. De handen uit de mouwen steken als dat nodig was. En dat heeft Zuster Angeline dan ook gedaan. Ze trad samen in met haar tweelingzus en ze woonden ook lange tijd samen, hoewel ze zeer verschillend waren.

Zuster Angeline heeft met name in de oorlog in Raamsdonksveer heel hard gewerkt en ook na de watersnood zag zij waar aangepakt en geholpen moest worden. Later kwam ze in Sint Barbara in Wijbosch, waar ze zeer zorgzaam was voor de ouderen en heel veel liefdevolle zorg wist te geven. Daarnaast heeft ze in Schijndel allerlei vrijwilligerswerk gedaan.

Maar ze genoot ook van het leven, van dansen en muziek. Tot ze door een hersenbloeding beperkt werd in haar activiteiten. De laatste jaren woonde ze in Annahof. Ze genoot daar van gezelligheid, van het samenzijn met medezusters. Met veel geduld en heel tevreden ontving ze de nodige hulp en ondersteuning. Ze was een echte Zuster van Liefde en zo wensen we haar nu een leven in Gods Licht, in Zijn Liefde.

 

kusters angeline.jpg