Zuster Gertrudis Marinussen

 

* 2 oktober 1919 † 15 oktober 2012


Zij werd geboren te Malden (Heumen)  op 2 oktober 1919.

Op 4 augustus 1942 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 15 oktober 2012.


Geborgen in uw naam

‘Wij gaan naar het huis, het huis van onze Heer, die glans geeft aan ons leven’, deze woorden zongen we, toen we Zuster Gertrudis voor het laatst in ons midden hadden. Zo baden we voor haar dat ze nu thuis mag zijn bij God, waar ze haar leven lang naar op zoek was.

Ze leefde als een gelovige en toegewijde religieuze, die deed wat gedaan moest worden. Voor haar waren alle mensen gelijkwaardig. Daarom kon ze ook niet tegen onrecht. Hoewel ze het niet graag deed, stond ze jarenlang in de keuken. Van daaruit kon ze zorgen dat alle ouderen, rijk of arm, gelijk bedeeld werden met eten en drinken. Want ze was rechtvaardig en recht door zee.

Ze voelde feilloos aan wat iemand nodig had en ze kwam dan ook op voor anderen. Dat deed ze voor de mensen die ze in haar werk tegenkwam, maar ook voor haar medezusters.

Ze leefde vanuit een sterk godsvertrouwen. Ze besteedde veel zorg en aandacht aan haar geestelijk leven, haar zoekend onderweg zijn. Zo heeft Zuster Gertrudis haar sporen nagelaten van een vrouw die leefde vanuit de lijfspreuk van onze Congregatie: Ora en Labora.

Dat zij na de lange levensweg die zij te gaan had, nu thuis mag zijn bij haar God en Vader.

 

marinussen gertrudis.jpg