Zuster Hermine Schutte

* 22 september 1930 † 20 oktober 2012


Zij werd geboren te Wilp-Voorst  22 september 1930.

Op 4 febrauri 1954 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het Reinier de Graaf-ziekenhuis in Delft  op 20 oktober 2012.


Geborgen in uw naam

Met zeer velen hebben we op 25 oktober afscheid genomen van een lieve medezuster. Een zuster, om mensen bewogen. Tot het laatst heeft zij zich ingezet voor mensen. In Delft, waar zij vele jaren werkte in de opvang voor vrouwen en in het pastoraat. Daarvoor vele jaren in het onderwijs.

Zij leefde en werkte vanuit een sterke innerlijke kracht, die zij voedde door bezinning en gebed. Binnen en buiten de congregatie putte zij de nodige inspiratie voor haar leven. En ze deelde het ook graag met anderen.

Ze woonde en werkte met name in Zeelst, Maasbracht en Delft.

Zij straalde warmhartige zorg uit voor ieder die zij ontmoette.

Vaak reisde ze van Delft naar Schijndel om de contacten te onderhouden en ook om zich met name in te zetten voor de groep medioren. Daarnaast onderhield ze ook trouw de contacten met haar familie, zeker ook met haar zus Zuster Anne Marie. Ze hield ook van gezelligheid, van een praatje, een kaartje en een glaasje, ze was een gemeenschapsmens.

Zuster Hermine had een groot godsvertrouwen; ze vertrouwde erop dat alles op het goede moment een goede wending zou krijgen, ook in haar eigen leven. God zal erin voorzien…was haar houvast.

Zo verliezen we in haar een diepgelovige, kostbare medezuster.

We wensen haar nu toe dat ze mag zijn in vrede en licht, geborgen in Gods liefde.

 

 

 
Schutte hermine.jpg