Zuster Adelheid Thomasse

 

* 28 september 1928 † 24 november 2012


Zij werd geboren te Eindhoven op  28 september 1928.

Op 4 febrauri 1948 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis Sint-Barbara  te Schijndel op 24 november  2012.Geborgen in uw naam

In een kring van medezusters en familie namen we afscheid van zuster Adelheid. Zij heeft een leven afgesloten dat getekend werd door grote trouw aan haar roeping. In een zeer gelovig gezin groeide ze op. Daar kon het religieuze leven groeien. Zo kozen drie van de tien kinderen voor dit leven. Een van haar broers werd Witte pater en zuster Theresa was ook lid van onze congregatie. Zij overleed zeven jaar geleden.

Zuster Adelheid was een diepgelovige vrouw, die in de verschillende taken die ze te doen kreeg haar roeping beleefde.

Zo kon ze als lerares handwerken dienstbaar zijn aan jonge kinderen. En later, toen ze ging werken in de gezinszorg, kwam ze in allerlei situaties in gezinnen. Daar kon ze groot en klein nabij zijn in de dagelijks zorg voor het reilen en zeilen in een gezin.

Later kreeg ze de leiding in communiteiten. Met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en met wijsheid vervulde ze deze taak. Eerst in Maranatha in Duizel, in Nijmegen en later in het Moederhuis.

Toen haar lichamelijke krachten afnamen in de laatste jaren, accepteerde ze dit. Ze bleef genieten van contacten met medezusters en familie. En ze was dankbaar voor de zorg die ze kreeg, eerst in Annahof en de laatste tijd in Verpleeghuis St. Barbara. Wij gunnen haar nu dat ze mag leven in licht en vrede bij God haar Schepper. 

 

thomasse adelheid.jpeg