Zuster Riet van den Heuvel

* 5 september 1925 † 2 december 2012


Zij werd geboren te Oyen op 5 september 1925 .

Op 4 februari 1947sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 2 december  2012.


Geborgen in uw naam

Als enig meisje tussen drie broers groeide zuster Riet op in Oyen.  Fietsend over de dijk zag zij de Maas en dit was een plek die haar heel haar leven is blijven boeien. Zij zag de stroom, niets bleef hetzelfde, alles was in beweging naar eindeloze verte. Panta Rei, alles stroomt. Een wens naar eindeloosheid die diep in de mens schuilt en ook gestalte kreeg in haar leven. De titel van haar uitvaartviering was: Alles heeft zijn tijd. Alles wat van waarde is in een mensenleven krijgt zijn tijd.

Zuster Riet ontdekte dat vrijheid in haar leven een waarde werd die haar de kans gaf haar leven naar eigen vermogen in te richten.

Sinds 1947 deed zij dat in onze Congregatie op de plaatsen waar zij woonde in Schijndel, Delft,Wijchen,  Langenboom en Eindhoven.

Zij ervoer de vrijheid in haar manier van geloven, want geloven was voor haar Panta Rei, alles is in beweging.

Zij maakte het ook waar in haar omgaan met, haar passie voor kinderen. Niets was haar teveel als het om kinderen ging, niets kon haar creativiteit stuiten als zij met kinderen bezig was.

Lange jaren woonde zij in de Fakkellaan in Eindhoven tot zij vanwege haar gezondheid een meer verzorgende omgeving nodig had. Heel bewust maakte zij de keuze om te gaan wonen in klooster Annahof. Daar stuurde God haar vele vleugels om te helpen dragen : medezusters die haar namen zoals zij was, medewerkers die voelbaar genegenheid voor haar toonden en de warme zorg van familie en vrienden.

Zo bleek opnieuw dat de liefdevolle verbondenheid met medemensen een blijvend houvast voor haar was in de stroom van het leven.

Dat zij nu thuis mag zijn  bij de God die liefde is.

 

 heuvel riet van den.jpg