Zuster Marie Philibertha Scheepers

* 2 februari 1923 † 12 februari 2013


Zij werd geboren te Heeze op 2 februari 1923.

Op 4 augustus 1949 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 12 februari 2013.


Geborgen in uw naam

Zuster Marie Philibertha heeft haar jeugd doorgebracht op de boerderij in Heeze, waar zij goed en hard leerde werken, maar ook leerde wat geloof was.

Zij wilde naar het klooster, maar heeft gewacht met intreden tot zij 25 jaar was. Toen pas kon zij thuis gemist worden. Haar jongere zus zuster Nicasia was al enkele jaren  eerder in Schijndel bij de zusters ingetreden.

Zuster Philibertha heeft op veel plaatsen in de congregatie gewerkt als gastvrouw, portierster of op een pastorie. Zij vroeg nooit naar het waarom van een verplaatsing of van de dingen die gebeurden, maar was met zorg en aandacht aanwezig. Veel heeft zij gebeden, hard heeft zij gewerkt. Dit was de basis in haar leven waardoor zij zich nooit van de wijs liet brengen.

Het thema van de uitvaartviering voor haar was “Ora et Labora” het devies van de congregatie. Bid en werk, zij heeft het ten volle waargemaakt, voor haar was bidden en werken

gelijk gewaardeerd.

In de viering klonk de evangelielezing uit Matheüs 25, 1-13

over de domme en verstandige bruidsmeisjes. Zoals de waakzame  meisjes was zuster Philibertha waakzaam. Haar omgeving liet haar niet onberoerd, zij zag waar hulp nodig was. Ze was betrokken op het gemeenschapsleven en op de congregatie, niet opvallend maar wel echt. Zij kon handen en voeten geven aan de nood die zij ergens zag .

Rustig , bescheiden, aandachtig ging zij haar eigen weg. Een

glimlach van haar was meer waard dan de schaterlach van anderen.

Haar naam Philibertha, die super glanzend, super schitterend betekent, zal als een kostbare herinnering in ons voortleven.

 


scheepers philibertha.jpg