Zuster Otilia de Castro

* 31 mei 1926  † 21 maart 2013


Zij werd geboren te Willemstad, Curaçao op 31 mei 1926.

Op 4 augustus 1947 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis Sint-Barbara te Schijndel op 21 maart 2013.


Geborgen in uw naam

Op de eerste lentedag ging zuster Otilia van ons heen, rustig en vredig zoals wij haar kenden.

Van haar 66 jaren leven in onze Congregatie, werkte zij meer dan 51 jaren in Curaçao met jonge kinderen, die haar een lieve leerkracht vonden. Zij was heel creatief en muzikaal.

Als lid van het scholenbureau heeft zij veel betekend voor lager en huishoudonderwijs. Ze stond bekend om haar mooie schoonschrift. Zuster Otilia zette zich ook in voor de kerk van Curaçao. Ze was daarin dienstbaar op velerlei wijzen, vooral voor kinderen en ouderen. Zij had vele talenten en zette die in met hart en ziel, vaak tot in de nachtelijke uren. Zij genoot van zang, muziek, dans en toneel. Het werken met deze talenten verdiepten haar levensvreugde. Zelf trad zij nooit op de voorgrond, maar stimuleerde en bemoedigde anderen.

Weer terug in Schijndel ging haar lichamelijke en geestelijke gezondheid achteruit. Zuster Otilia was zeer dankbaar voor gegeven hulp, maar soms kon ze zich ook verzetten. Zowel geduld als ongeduld, mildheid als opstandigheid, rust als onrust horen bij het proces van ouder worden toch?

Zuster Otilia is heengegaan naar de Eeuwige en bij Hem zal zij zingen met vreugde. Naar U gaat mijn verlangen Heer. Heer mijn God ik ben zeker van U.

 

Castro Otilia de.jpg