Zuster Marie Anna van der Hofstad

* 26 januari 1921  † 14 mei 2013


Zij werd geboren te Den Dungen  op 26 januari 1921 .

Op 4 februari  1945 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 14 mei  2013.


Geborgen in uw naam

De dag voor Pinksteren hebben wij afscheid genomen van zuster Marie Anna. Pinksteren is kiezen voor het leven, een “nieuw Leven”. Zuster Marie Anna koos voor een geheel  “nieuw Leven”.

Zij ging op 24 jarige leeftijd naar het klooster met toen nog het idee nooit meer thuis te komen.

Dat was heel zwaar voor haar, maar ze bleef trouw aan haar gemaakte keuze. Haar moeder is 101 jaar geworden en toen kreeg zij de gelegenheid om jarenlang haar moeder thuis te verzorgen.

Het leven van zuster Marie Anna kenmerkt zich door het verzorgen van zieken en bejaarden. Zij deed dat op een rustige en vriendelijke manier.

Zij straalde een sympathieke soort autoriteit uit. Zo streng als zij kon kijken, zo vriendelijk was haar gezicht als ze lachte.

Een vaste burcht in haar leven was de vriendschap met zuster Marie Egberta Linders. Samen elkaar onder-steunend in de zorg voor de oudere mens in onze samenleving.

Zuster Marie Anna was veel mensen nabij in hun voltooiing van het leven. Maar nu voelde zij zelf dat haar leven tot voltooiing kwam.

Zij wilde thuis sterven in de nabijheid van mensen die haar lief waren. Zij straalde overgave en vertrouwen uit, wetend dat zij in Gods handen mag zijn wie zij is. 

 

Hofstad Marie Anna van der.jpg