Zuster Berlindis Kok

* 20 oktober 1916  † 22 mei 2013


Zij werd geboren te Almelo op 20 oktober  1916.

Op 4 februari  1935 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis St. Barbara te Schijndel op 22 mei  2013.


Geborgen in uw naam

Al op jonge leeftijd wist zuster Berlindis zich geroepen tot het religieuze leven.

Van de vele Congregaties van zusters, die in Nijmegen werkzaam waren, koos zij ervoor zich te willen aansluiten bij onze Congregatie.

Het was een keuze voor arme en zwakke medemensen, waarvoor zij zich wilde inzetten. Haar levensideaal kreeg door de religieuze vorming en verdieping steeds duidelijker gestalte.

Toen zuster Berlindis haar diploma voor onderwijzeres had, werd zij gezonden naar Berndijk, naar de armen en soci-aal kwetsbaren.

Daar was zij in haar element, daar kon zij haar krachten, talenten en zorgzaamheid inzetten tijdens de oorlog van 1940-1945.

De fijnste periode van haar leven waren de 20 jaren, die zij mocht doorbrengen op Curaçao. Daar vertelde ze graag over. In de communiteiten waar zuster Berlindis woonde, was zij een goede, vriendelijke, gezellige en zorgzame medezuster. Zo wordt zij herinnerd.

Zij keek erg dankbaar terug op haar mooie, lange leven, was er verwonderd over dat ze zo oud mocht worden. Van-wege haar hoge leeftijd-96 jaar-kreeg ze geheugen- en hartproblemen.

Nogal plotseling is zij vredig heengegaan uit ons midden en teruggekeerd naar de Schepper van het leven. Samen met Hem mag ze nu genieten van rust, licht en vreugde. 

 

 kok berlindis.jpg