Zuster Tarcitia Bekx

* 16 mei 1923  † 20 juni 2013


Zij werd geboren te Mierlo op 16 mei 1923.

Op 4 februari  1952 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis St. Barbara te Schijndel op 20 juni 2013.


Geborgen in uw naam

Zuster Tarcitia begon haar leven als oudste van een groot gezin. Al vroeg moest zij mee zorgen voor haar jongere broers en zusjes.

Omdat haar moeder haar niet kon missen, is zij later ingetreden dan ze zelf graag wilde. Na haar opleiding in Schijndel werd zij naar Geldrop gezonden om te werken in het St. Annaziekenhuis. Daar was zij op haar plaats, daar kon zij zorgen voor de zieken en allen die haar nodig hadden. Zorgen voor anderen dat was haar levensdevies. Zuster Tarcitia was van huis uit hard werken gewend, ze was betrokken op werk en deskundig. Zij was flexibel en gemotiveerd nog voor deze begrippen een trend werden. Meer dan 50 jaar heeft ze in Geldrop gewoond. Ze heeft daar een gelukkig leven gehad.

Ook in de gemeenschap met haar medezusters kon zuster Tarcitia het belang van een ander laten voorgaan zonder zelf opzij te gaan staan. De zorg en de genegenheid voor die ander waren voor haar vanzelfsprekend.

In Huize Ignatius en Annahof was zij vol goede moed om er iets van te maken. De laatste tijd werd haar conditie minder en kreeg de zorgende Tarcitia de zorg die zij nodig had.

Op de grens van haar leven gaat zij naar de Kapelstraat, waar zij rustig van ons is heengegaan. Nu mag zij thuis zijn in vrede en vreugde bij God. 

 

 bekx tarcitia).jpg