Zuster Marie Agatha Hendriks

 

* 27 oktober 1924  † 7 augustus 2013

 

Zij werd geboren te Sint Agatha op 27 oktober 1924.

Op 4 februari 1944 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis St. Barbara te Schijndel op 7 augustus 2013.


Geborgen in uw naam

‘Trouw beloven en trouw beleven’, dit thema liep als een rode draad door de afscheidsviering van zuster Marie Agatha.

Het liep ook als een rode draad door haar leven. Samen met een broer en een zus groeide ze op in Sint Agatha, waar ze zeer jong hun moeder moesten missen. Zo kreeg ze als oudste al vroeg het zorgen voor anderen, het trouw zijn aan je naasten als opdracht mee.

Als onderwijzeres was ze erg geliefd bij de kinderen en ze nam haar taak ook heel serieus. Zo werkte ze in Tongelre en in Gestel, Eindhoven.

Enkele jaren woonde en werkte ze in Indonesië. En tien jaar van haar leven maakte ze deel uit van het congregatiebestuur. Met grote verantwoordelijkheid nam ze deze taak op zich. Toen leerde ze ook zuster Bernarda Moonen kennen, die haar als chauffeur begeleidde. Er groeide een hechte vriendschap uit. Samen hebben ze een aantal jaren gewerkt in Delft en Voorschoten in de opvang van kwetsbare mensen. En daarna woonden ze enkele jaren in de Sint Servatiusstraat in Schijndel. Ook daar stond hun huis gastvrij open voor ieder.

Toen haar gezondheid zwakker werd was ze dankbaar voor de zorg die ze kreeg in de gemeenschap.

Ze heeft het motto van de congregatie:‘Ora et labora’ ten volle waargemaakt. Zo blijft ze in onze herinnering als een geliefde medezuster. Dat zij nu leven mag in Gods liefde, in zijn vrede.

 

zr. Marie Agatha.jpg