Zuster Magdalena Maria van Duren

 

* 30 mei 1937  † 2 september 2013

 

Zij werd geboren te Sambeek op 30 mei 1937.

Op 4 februari 1956 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in klooster Annahof te Schijndel op 2 september 2013.


Geborgen in uw naam

We kennen zuster Magdalena Maria beter als zuster Maggi.

Doordat ze als jong meisje ging werken bij de zusters in Sint Anthonis, samen met een zus, leerde ze onze congregatie van heel dichtbij kennen. Op 18-jarige leeftijd al koos ze ervoor in te treden in Schijndel en zuster van liefde te worden.

Ze volgde na haar vormingstijd de opleiding tot onderwijzeres. Met veel liefde en plezier werkte ze daarna in scholen in Gestel, Eindhoven en in Hapert. De omgang met de kinderen gaf haar veel voldoening en ze had een natuurlijk overwicht.

Later koos ze ervoor een theologiestudie te volgen om daarna pastoraal werkster te worden. Het lag haar om dicht bij mensen te zijn. Vele jaren werkte ze met en voor mensen in werkgroepen en in vieringen. Ook na haar werkzame leven bleef ze van harte betrokken bij mensen in haar omgeving. Maar ook de congregatie lag haar na aan het hart. Vanuit haar religieuze bewogenheid deed ze haar werk en leefde ze mee met ieder.

Het was een schok toen ze te horen kreeg dat ze ongeneeslijk ziek was. Niet wetend hoe lang de weg nog was, kwam ze naar Annahof om daar de nodige zorg te ontvangen. Moedig en in overgave leefde ze toe naar de ontmoeting met haar Heer. Deze stelde haar wel erg op de proef door het geduld dat ze moest opbrengen. Toch maakte ze met een ‘alleluia’ op de lippen de overgang naar een leven in Vrede en in Vreugde bij haar Schepper.

 zr. Magdalena Maria.jpg