Zuster Margarita van den Hurk

 

* 22 februari 1920  † 11 september 2013

 

Zij werd geboren te Geldrop op 22 februari 1920.

Op 4 augustus 1936 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis St. Barbara te Schijndel op 11 september 2013.


Geborgen in uw naam

‘Alles heeft zijn tijd’, deze tekst uit het boek Prediker is zeker van toepassing op het lange leven van zuster Margarita. Zij heeft een bewogen levensweg afgesloten. Ze groeide op in Geldrop in een gezin van negen kinderen. Op 16-jarige leeftijd al voelde ze zich geroepen om de weg te gaan van zuster van liefde. In Schijndel volgde ze na haar vormingstijd een opleiding tot onderwijzeres. Pienter als ze was behaalde ze daarna nog verschillende aktes. Na een paar jaar aan een lagere school gewerkt te hebben, werd ze als jonge zuster aangesteld aan de kweekschool in Schijndel. Daar gaf ze natuur-, scheikunde en biologie. En daarnaast ook Duits. Veel oud-leerlingen herinneren haar als een goede en serieuze lerares die zeer betrokken was op haar leerlingen.

In 1968 ging ze een nieuwe uitdaging aan. Ze vertrok, samen met enkele medezusters, naar Chili om daar te midden van de eenvoudige mensen te wonen en te werken. Als maatschappelijk werkster begeleidde ze vrouwengroepen en kwam ze in veel arme gezinnen. Graag vertelde ze over deze mooie en rijke periode in haar leven. En in Chili bewaren velen dankbare herinneringen aan haar veelzijdige inzet.

Zo heeft zij, in alle fasen van haar leven, haar taken altijd met inzet en grote verantwoordelijkheid vervuld. En zo inhoud gegeven aan haar religieuze leven.

Bij het opgaan van de morgenzon is zuster Margarita op 11 september rustig en vredig opgenomen in het eeuwige Licht.

 

 

zr. Margarita.jpg