Zuster Nicola Struijcken

 

* 10 oktober 1928  † 22 september 2013

 

Zij werd geboren te Amsterdam op 10 oktober 1928.

Op 4 augustus 1952 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het Moederhuis te Schijndel op 22 september 2013.


Geborgen in uw naam

Als 24-jarige idealistische onderwijzeres kwam zuster Nicola naar Brabant om zich aan te sluiten bij onze Congregatie, die zij had  leren kennen op de school in Mijdrecht waar ze les gaf. Na haar intrede is zij op verschillende scholen met hart en ziel les blijven geven. Haar muzikale talenten stelde zij in dienst van leerlingen en koren.

In 1980 verliet zij het onderwijs en ging wonen in Nuenen op de pastorie bij pastoor Swinkels. Zij ging zich daar wijden aan pastoraal werk in de parochie. In Nijmegen begon ze een spirituele studie: gesprekken op de geestelijke weg.

Door deze studie en de innerlijke verdieping werd zij ook bekwaam in het begeleiden van zusters.

In 2006 kwam zij in het Moederhuis wonen waar de gemeenschap op haar kon rekenen voor liturgie, muziek en zang. Zij was graag in de gemeenschap. De verbondenheid van leven in gemeenschap verruimde haar inspiratie en inzichten en daarmee gaf ze inhoud aan haar taak als voorgangster in vieringen en in de liturgiecommissie.

Zij beleefde veel vreugde aan en in haar geloof, maar heeft ook veel gezocht in haar leven. Zij kreeg belangstelling voor mystiek, voor het besef van het ongrijpbare van God, waar je tegelijkertijd deel van kunt uitmaken.

Daardoor werd het volgende korte lied belangrijk voor haar:

Altijd aanwezige, cirkel en kern van mijn leven,

 ruimte van liefde, nodig mij uit om binnen te gaan.

De laatste periode in haar leven, de weg van ziekte en aanvaarding was niet gemakkelijk voor haar.

Maar het besef groeide in haar dat God altijd bij haar was, dat Hij cirkel en kern van haar leven was en haar elk moment uitnodigde in Zijn ruimte van liefde.

In die ruimte van liefde gunnen wij haar nu rust en vrede.
 

Struijcken Nicola.jpg