Zuster Augustina Huijbers

 

* 9 mei 1929  † 24 december 2013

 

Zij werd geboren te Oploo op 9 mei 1929.

Op 4 augustus 1948 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het klooster Annahof te Schijndel op 24 december 2013.


Geborgen in uw naam

Het ouderlijk huis van zuster Augustina stond in Oploo, waar haar ouders dienstbaar waren aan de gemeenschap , omdat zij een postkantoor en winkel hadden. Een sociale en plichtsgetrouwe levenshouding kregen de kinderen mee vanuit hun opvoeding. Deze levenshouding kenmerkte haar hele leven.

Zuster Augustina was trouw en om dit vol te houden, putte zij uit haar bron “God”. Samen met Hem was ze bereid, om ook door de ups en downs van het leven, trouw te blijven aan zichzelf.

Zij had haar eigen tempo en had behoefte om op tijd afstand en rust te nemen. Die rust had zij nodig om in haar eigenheid staande te blijven: authentiek, aandachtig en evenwichtig.

Wij zijn haar dankbaar voor wat zij betekend heeft voor onze gemeenschap, dankbaar voor wat zij heeft betekend voor de opgroeiende jeugd en dankbaar voor haar trouwe dienstbaarheid als organiste voor de zustergemeenschap en voor de patiënten van het ziekenhuis in Geldrop. De geestelijke en lichamelijke gezondheid van zuster Augustina ging de laatste weken achteruit.

Met warmte en genegenheid werd zij toen verzorgd.

Rustig is zij van ons heengegaan haar grote liefde God tegemoet.
huijbers augustina.jpg