Zuster Eugenia Hendriks

* 16 juli 1934  † 2 januari 2014

 

Zij werd geboren te Sambeek op 16 juli 1934.

Op 4 februari 1953 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het ziekenhuis Bernhoven te Uden op 2 januari 2014.


Geborgen in uw naam

Al op jonge leeftijd voelde zuster Eugenia zich geroepen om de stem van God te volgen. Zij sloot zich aan bij onze Congregatie.

Na haar opleiding tot verpleegkundige en na veel ervaring opgedaan in Raamsdonksveer en in Geldrop was zij bereid om zich in te zetten voor de zieken en armen in Zambia. Daar heeft zij zich bekommerd voor de allerkleinsten en allerzwaksten. Zij moest zich behelpen en meebewegen met het licht van de zon en de intense duisternis van de nacht want er was geen elektriciteit.

Licht had voor zuster Eugenia een bijzondere betekenis. Ook in haar eigen leven heeft zij licht en donker ervaren. Het was niet altijd gemakkelijk zo ver van huis te zijn.

Terug uit Zambia heeft zij zich ingezet voor de gemeenschap van Sint-Tunnis en voor haar medezusters in het Moederhuis. Zij was een fijne medezuster.

De afgelopen jaren deed haar lichaam niet meer wat zij nog zo graag had willen doen. Het is een kunst om je geest en lichaam in balans te houden als ongemakken optreden. Zij verstond die kunst. Zuster Eugenia was een licht voor veel mensen. Licht als een afstraling van Gods aanwezigheid. Maar ze was ook een zuster van Liefde, een leven dat verlangen, vervulling, bestemming en een opdracht was.

Wij geloven en vertrouwen dat zuster Eugenia nu is opgenomen in het eeuwige licht van God.

 hendriks eugenia.jpg