Zuster Aloysa van Amersfoort

 

 

* 10 juni 1930  † 25 januari 2014

 

Zij werd geboren te Den Helder op 10 juni 1930.

Op 4 augustus 1951 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het Catharinaziekenhuis te Eindhoven op 25 januari 2014.


Geborgen in uw naam

Zuster Aloysa is geboren in Den Helder aan de wijde zee. Misschien heeft hier haar visie een pril begin gekregen , een verre vooruitziende blik heeft zich ontwikkeld. Zij heeft een fijne, maar toch bewogen jeugd gehad. Door de oorlog is zij in Brabant terecht gekomen en heeft zij onze Congregatie leren kennen.

Zuster Aloysa heeft zich met veel enthousiasme en passie ingezet voor onze Congregatie. In de jaren ’70 werd zij als lid van het bestuur gekozen. Zij was een ware voortrekker en bracht vele nieuwe initiatieven en gefundeerde visies in het bestuur.

Zij leefde haar toekeer tot de armen persoonlijk voor, door haar inzet voor het kerkasiel in Eindhoven. Mede door de belevenis in Chili van onze medezusters, kwam bij haar de vraag op naar het verband van religieus leven en politieke inzet. Zij bleef haar stem verheffen tegen de systemen die armen en ontheemden  voortbrengen. Ze kon intens verdriet hebben als zij in haar inzet en ideeën niet begrepen werd.

De laatste tijd was zij veel bezig met de laatste fase van haar leven.

Na een lezing gehoord te hebben van de bruiloft van Cana, zei ze:

“Jezus wil hebben, dat het leven een feest wordt. Nu ga ik me voorbereiden op een blijde hemelvaart, ik wil zingend de hemel in.”

Een vooruitziende blik?

God heeft haar wens gehoord en haar meegenomen om samen met Hem voortaan te feesten in Zijn woning.
 

amersfoort aloysa van mini.jpg