Zuster Lamberta Marie Janssen

* 10 november 1920 † 18 maart 2014

 Zij werd geboren te Eersel op 10 november 1920.
Op 4 februari 1944 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis Sint-Barbara te Schijndel op 18 maart 2014.


Geborgen in uw naam

Het leven van zuster Lamberta Marie heeft helemaal in het teken gestaan van de gezondheidszorg.

Als kind leerde ze in Eersel op de lagere school de zusters van Schijndel al kennen en daarna ging ze vier jaar op kostschool in Schijndel. Terug in Eersel ging ze werken in het kinderkoloniehuis. Daar maakte ze al kennis met de wereld van de zieke en zwakke medemens.

Na haar intrede en religieuze vorming volgde ze de opleiding tot verpleegkundige. In Geldrop en Raamsdonksveer heeft ze met veel liefde en aandacht voor de zieke mens verschillende jaren in het ziekenhuis gewerkt. In R’veer werd ze later aangesteld om les te geven aan de verpleegstersopleiding. Met veel inzet leidde ze zo veel jonge mensen op, om dit verantwoordelijke werk te doen.

Op 50-jarige leeftijd werd ze geroepen om in Zambia een opleiding voor verpleegsters op te zetten. Een moeilijke opdracht, waar ze zich met al haar krachten aan gegeven heeft. En later werd ze nog gevraagd om les te geven aan een opleiding in Uganda. Terug in Nederland bleef haar hart uitgaan naar Afrika. Ook in haar laatste levensjaren. Dankbaar bleef ze verbonden met haar familie en medezusters.

Dat zij nu leven mag in Gods eeuwige liefde.

 

janssen lamberta marie (6).jpg