Zuster Marie Adrianetta van der Spank

* 22 augustus 1915   † 9 april 2014

Zij werd geboren te Schijndel op 22 augustus 1915.
Op 4 augustus 1942 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 9 april 2014.


Geborgen in uw naam

 

Ieder die zuster Marie Adrianetta in haar lange leven ontmoet heeft, zal ervan getuigen, dat zij een vriendelijke uitstraling had. Gastvrij en met een luisterend oor was zij de ander nabij.

Maar ze leefde vooral vanuit een diep geloof dat God haar Herder en begeleider was. En van daaruit leefde ze in alle eenvoud en nam ze de taak op zich, die haar werd opgedragen. De zorg voor leerling verpleegkundigen in Geldrop, als bejaardenhelpster in Lieshout en vooral als kosteres in het Wijbosch. Met veel liefde en inzet deed ze haar werk.

Ze werd geboren als vierde van vijf kinderen in een boerengezin. Daar kreeg ze de basis mee voor een leven van hard werken, van saamhorigheid,  maar vooral ook van een gelovig vertrouwen. Dat gaf haar veel houvast in haar leven en ze kon daardoor aanvaarden wat op haar weg kwam. Ze had met name ook een grote devotie voor de Zoete Moeder van Den Bosch.

Vele jaren woonde zuster Marie Adrianetta in Annahof. Zolang ze kon stond ze er ook klaar voor haar medezusters. Ze genoot van het samenzijn, maar vooral ook van alle vieringen in de kapel. Hoewel ze veel van haar krachten moest inleveren, bleef ze dankbaar en bad ze veel op haar kamer. Haar talent het leven te nemen zoals het komt maakte dat ze tot het laatst bleef genieten van het leven. Dat ze nu leven mag in Gods Licht, in Zijn Liefde.

 

spank adrianetta van der .jpg