Zuster Jeannette Marie Hendriks

* 15 november 1931   † 6 mei 2014

Zij werd geboren te Ravenstein op 15 november 1931.
Op 4 februari 1950 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het Jeroen Bosch ziekenhuis te 's-Hertogenbosch op 6 mei 2014.


Geborgen in uw naam

 

We waren met zeer velen, die op 10 mei de uitvaartviering mee beleefden van zuster Jeannette Marie. Dat zegt iets van haar betrokkenheid op mensen. Met name hier in Schijndel had ze veel goede contacten.

Door de vijf en twintig jaar dat zij als directrice van het Mgr. Bekkershuis zich inzette voor de oudere mens had ze laten zien, dat ze zeer betrokken was op mensen. Haar hartelijkheid, zorg en aandacht werd erg gewaardeerd. Later richtte ze die zorg op medezusters als leidster van de communiteit in ’s-Hertogenbosch.

Heel jong al trad ze in 1950 in, in navolging van haar zus, zuster Rodriquez. En na haar vorming deed ze de opleiding tot huishoudlerares. Met veel plezier gaf ze als zodanig een aantal jaren les in Geldrop en Schijndel. Totdat ze gevraagd werd zich te gaan richten op de ouderenzorg. Ook daarin heeft ze zich eerst bekwaamd.

Zuster Jeannette Marie was een zeer zelfstandige vrouw, die tot het laatst de regie van haar leven graag in eigen handen hield. De vele goede relaties met familie en andere mensen om haar heen maakten het mogelijk dat ze tot het laatst zelfstandig kon blijven wonen.

Ze bleef betrokken bij haar familie en ze maakte ook graag alle congregatiebijeenkomsten mee. Ze was zich terdege bewust van het naderende afscheid. We wensen haar nu rust en vrede in Gods eeuwige Licht.

hendriks zr jeannette marie.jpg