Zuster Eugenie Omtzigt

* 15 mei 1930   † 18 juni 2014

Zij werd geboren te Ter Aar (Z.H.) Ravenstein op 15 mei 1930 .
Op 4 augsutus 1956 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het Verpleeghuis Sint-Barbara te Schijndel op 18 juni 2014.


Geborgen in uw naam

“Gij, mijn Herder”, was het thema van de afscheidsviering voor zuster Eugenie. Haar zelfgemaakte icoon, waarin zij van binnenuit uitdrukking gegeven heeft aan haar diepe geloof, stond in ons midden. Het geloof in haar Heer heeft haar begeleid en haar veel kracht gegeven in moeilijke tijden en zeker ook in de afgelopen maanden, waarin ze door haar zware ziekte beproefd werd. Ze schilderde in haar leven vele iconen in stille aandacht en met haar grote creatieve vermogens. Zij was een religieuze die graag en veel bad, vooral tot Maria, die zij op veel pelgrimstochten opzocht. Zo was ze in gebed verbonden met heel veel mensen: haar familie, haar medezusters, haar vrienden in Duitsland.

 

Hoewel ze als jong meisje graag verpleegster was geworden, maar dat om gezondheidsredenen niet kon, vond ze later vooral voldoening in het kosterschap. In Wolfenbüttel in de Petruskirche, maar ook hier in verschillende kapellen. Daar kon ze biddend, bezinnend bij haar Heer zijn. Met heel veel zorg vervulde ze dan ook die taak.

Wat zag ze pasgeleden uit naar een weerzien met de familie Wenglorz. Het biddend samenzijn met hen gaf haar veel vreugde en voldoening. Een paar dagen later is ze vredig heengegaan en we mogen haar nu opgenomen weten bij haar Heer, haar Herder.

 

omtzigt eugenie.jpg