Zuster Antonette van der Linde

* 1 november 1929  † 14 augustus 2014

Zij werd geboren te Wilp op 1 november 1929.
Op 4 augustus 1958 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis St. Barbara te Schijndel op 14 augustus 2014.


Geborgen in uw naam

Zuster Antonette was het derde kind in het gezin van 10 kinderen van Petrus Hendrikus van der Linde en Grada Johanna Antoinette Maria Siero.  Op 29-jarige leeftijd sloot zij zich aan bij onze Congregatie. Na haar vormingstijd begon zij aan haar opleiding voor verpleegkundige. Zij ontwikkelde zich verder en behaalde het getuigschrift Intensive Care. Haar beroep bleek een goede keuze te zijn, met hart en ziel was zij op de afdeling chirurgie en op de E.H.B.O. van het ziekenhuis te Geldrop. Bijna 30 jaar heeft zij daar haar beste krachten gegeven. Zij verhuisde daarna naar Borne, waar zij tien jaar woonde en na sluiting van het klooster ging zij met twee medezusters naar Hertme. Vijf jaar daarna vertrok zij naar het Moederhuis, daarna een korte tijd in klooster Annahof en later naar verpleeghuis St. Barbara.

Wij zullen ons zuster Antonette blijven herinneren als een

pelgrimerende zuster die altijd op zoek was naar de diepere waarde in haar leven. Zij besteedde veel tijd aan haar gebed, legde al haar zorgen voor aan Maria, die zij zag als de ontvankelijke, die open stond voor God. Zo wilde zij open staan voor God. Heel toepasselijk was het thema van haar afscheidsviering: God, naar U blijf ik zoeken.

Zij liet ons zien in haar leven dat het zoeken naar je ware zelf een reis is die met liefde succesvol gemaakt kan worden. Zij hield van alles om haar heen: de schepping, de zustergemeenschap, haar familie. Zij was een diep religieuze, zorgzame en sociale vrouw die als enige passie had haar zorg voor medemensen.

Veel liefde heeft zij gegeven, veel liefde heeft zij ontvangen vooral in haar laatste levensfase, die niet gemakkelijk voor haar was.

Zij mag nu God kennen, zij heeft gevonden wat ze zocht. Moge zij rusten in vrede in Gods liefde.


linde antonette van der .jpg