Zuster Scholastica den Brok

* 30 december 1923  † 6 september 2014

Zij werd geboren te Heesch (Oss) op 30 december 1923.
Op 4 augustus 1942 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 6 september 2014.


Geborgen in uw naam

Als een heel klein en teer babij’tje is zuster Scholastica geboren, maar wij kennen haar als een sterke vrouw, die bewust was dat God haar leven geleid heeft. Als jonge zuster werd zij uitgezonden naar Curaçao, waar zij meer dan 20 jaar probeerde een moeder te zijn voor de kinderen, die balanceerden op de rand van de maatschappij.

Daarna heeft zuster Scholastica in Oyen meer dan 20 jaar letterlijk en figuurlijk voor velen de deur opengedaan als portierster.

Zij was daar oplettend aanwezig, zag wat mensen nodig hadden en zorgde dat zij dat ook kregen.

De natuur had een grote plaats in haar leven. Ruimte en genieten van de natuur hielden haar én haar diepste gedachten in balans. Zij volgt de seizoenen in de natuur, maar gaat ook mee met de seizoenen van haar eigen leven. Zuster Scholastica was oplettend naar medezusters en medewerkenden.

In het Moederhuis voelde zij zich thuis, maar toen haar gezondheid minder werd ging zij naar klooster Annahof.

Heel bescheiden en toch aanwezig leefde zij onder ons. Nu heeft God haar geroepen om gelukkig verder te leven in Zijn nabijheid.


brok scholastica.jpg