Zuster Marinia Marie van de Gevel

* 28 september 1924  † 4 oktober 2014

Zij werd geboren te Son op 28 september 1924.
Op 4 augustus 1949 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 4 oktober 2014.


Geborgen in uw naam

Het leven van zuster Marinia Marie begon in Son in een gezin met elf kinderen. De uitspraak van haar moeder “ Werken zit er bij jou niet in, ga jij maar studeren” bracht haar in Schijndel. Als zij 24 jaar oud is, volgt zij haar roeping en treedt in bij de zusters van Schijndel.

Zuster Marinia Marie was blij mee te kunnen werken aan de vernieuwingen in het onderwijs. Kenmerkend voor haar manier van lesgeven was de wijze waarop zij vriendelijk corrigeerde. Correct taalgebruik was belangrijk voor haar.

Vele jaren gaf zuster  Marinia Marie les in Schijndel vanuit haar leefgemeenschap in het Moederhuis en daar krijgt zij meer ruimte om vorm te geven aan haar leven als religieus. Zij wordt actief in de liturgie commissie in de tijd van vernieuwing en verandering.

Haar sociale betrokkenheid kwam tot uiting in haar lessen nederlandse taal aan buitenlanders. Zij verzorgde zelfs vieringen voor Spaanse gastarbeiders. Haar dienstbaarheid aan anderen had een andere vorm gekregen. Diezelfde dienstbaarheid had zij ook voor haar medezusters en zeker toen zij in klooster Annahof  kwam wonen. Zuster Marinia was steeds vriendelijk en positief en wist de sfeer steeds weer om te buigen naar vriendelijke gezelligheid.

Zuster Marinia Marie heeft ons voorgeleefd dat vrijheid en heelheid  niet afhankelijk zijn van wat je allemaal nog kunt. Vrijheid en heelheid groeien op een bodem van tevredenheid. Zo is zij opgegaan naar haar voltooiing bij God.

 

gevel marinia vd .jpg