Zuster Dymphna Pijnappels

* 4 maart 1924  † 10 november 2014

Zij werd geboren te Den Dungen op 4 maart 1927.
Op 4 februari 1945 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 10 november 2014.


Geborgen in uw naam

Als jong meisje is zuster Dymphna vastbesloten, zonder aarzeling in te treden in onze Congregatie in 1945. Het Moederhuis lag nog in puin, maar zij zocht tussen de brokstukken haar weg.

Na vele voorbereidingen als verpleegkundige, haar studie engels en kennis van andere culturen ging zij naar Afrika. Daar aangekomen had zij geen dak boven haar hoofd, maar vastbesloten zocht zij ook daar haar weg.

In een garage werden de zieken en de kraamvrouwen verzorgd. Er was niets, maar al strijdend werd zij hoofd van een kliniek en leidinggevende van iedereen die daar werkte.

Dertig jaar lang heeft zuster Dymphna de zorg voor de zieken en de altijd tekort schietende middelen. Ze sjouwt en ze doet, maar vooral: ze lééft.

Eenmaal terug in Nederland  blijkt dat haar gezondheid ernstig beschadigd is door het werk dat zij heeft gedaan. Haar vastberadenheid en haar godsvertrouwen helpen haar weer om verder op weg te gaan.

Zuster Dymphna was altijd bereid om haar medezusters te helpen waar zij kon en ze was duidelijk aanwezig in de communiteit.

Nu heeft zij alle strijd gestreden en is zij overgegaan naar een leven van rust samen met haar God, die haar grote liefde was.


 pijnappels dymphna.jpg