Zuster Marie Hermana Mekenkamp

 

* 15 april 1923  † 26 november 2014

Zij werd geboren te Enter op 15 april 1923.
Op 4 augsutus 1949 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 26 november 2014.


Geborgen in uw naam

Het leven van zuster Marie Hermana was geen gemakkelijk leven.  Op drie jarige leeftijd verliest ze haar moeder en gaat oma zorgen voor de kinderen. Vader heeft een kruidenierszaak en tussen hen beiden ontwikkelt  zich een bijzondere band omdat hij talloze keren met haar naar het ziekenhuis moet vanwege haar beperkingen. Om later voor zichzelf  te kunnen zorgen haalt zij haar middenstands diploma.

Maar het leven liep anders. Zuster Marie Hermana wilde naar het klooster en in Schijndel  is zij van harte welkom. Zij gaat werken in de bejaardenzorg. Zij wilde ook bejaardenverzorgster zijn, voor vol worden aangezien, want dat heeft haar hele leven een grote rol gespeeld.

In Borne krijgt zij de verantwoordelijkheid voor de administratie. Ze deed dat zó goed, dat ze liefkozend “minister van financiën “ werd genoemd. Maar niet alleen wat zuster  Hermana deed was waardevol  veel meer nog wat ze was. Zij had belangstelling voor alles wat er gebeurde in de grote wereld en in de kloostergemeenschap.

Toen zij in 2011 naar klooster Annahof ging was zij uiterst onzeker , maar opnieuw  kwam haar sterkste kant naar boven. Ze voelde zich niet alleen geaccepteerd maar ook bemind. Haar humor werd een dragende kracht aan tafel. Op eigen kracht vond zij haar glans terug. Dat was haar kracht en haar schoonheid.

Nu mag zij vertrouwvol verder leven in de liefde van God. 


mekenkamp hermana.jpg