Zuster Corona Kempen

* 28 mei 1919  † 19 december 2014

Zij werd geboren te Ledeacker op 28 mei 1919. Op 4 augustus 1937 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 19 december 2014.


Geborgen in uw naam

 

Op 24 december, zo vlak voor het Kerstfeest, deden we zuster Corona uitgeleide. Na een lang en welbesteed leven werd zo haar laatste wens vervuld.

Ze groeide op te midden van een groot gezin op de boerderij. Er was ruimte om te spelen, maar ze leerde er ook de handen uit de mouwen te steken. Als jong meisje was ze korte tijd op kostschool in Schijndel en later bij de zusters in Sint Oedenrode. Daar rijpte bij haar de wens om zuster van liefde te worden. Haar zus Jo was haar daarin al voorgegaan. Als zuster heeft ze in veel kloosters kortere of langere tijd gewoond en gewerkt. Vooral in Lieshout en Mierlo-Hout woonde ze langere tijd. Huishoudelijk werk en de zorg voor bejaarden, daarin lag haar kracht. Maar belangrijker nog was haar aandacht en trouw in alle taken die ze te doen kreeg. Graag was ze in Sint Anthonis, waar ze dicht bij haar familie woonde. Ze genoot van alle fijne contacten met hen. Ook in klooster Annahof was ze een prettige zuster in de gemeenschap. Ze was bezorgd voor haar medezusters en ze kon van kleine dingen genieten. Met haar humor en belangstelling stond ze open voor goede contacten met medezusters en familie.

We gunnen haar nu een leven in licht en liefde bij God haar Schepper.


 kempen corona.jpg