Zuster Marie Antoinetta Megens

* 23 augustus 1923  † 13 januari 2015

Zij werd geboren te Berghem op 23 augustus 1923 . Op 4 februari 1944 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 13 januari 2015.


Geborgen in uw naam

Het thema van haar afscheidsviering was: ‘Dat ik mag zijn van jou’. Daarmee werd natuurlijk God bedoeld, aan wie ze haar hele leven toevertrouwde. Maar evenzeer was het toepasselijk op haar gericht zijn op de ander. De vele anderen die zij ontmoette, de vele kinderen op de kleuterschool, maar vooral ook de vele medezusters die ze met aandacht en warmte omringde. Als een rode draad loopt dit door haar leven. Van huis uit kreeg ze deze instelling mee. In het grote gezin was ook altijd ruimte voor anderen die zorg nodig hadden. Al jong wist Zr. Marie Antoinetta zich geroepen om zuster van Liefde te worden. In Geldrop was ze jaren lang werkzaam als kleuterleidster. Daarin kon ze volop haar liefde en zorg kwijt, zowel naar de kinderen als naar haar collega’s.

In 1975 werd haar gevraagd leidster te worden van de grote communiteit waarin ze woonde. Een grote opgave, die ze, vanuit haar levensinstelling er te mogen zijn voor de ander, in alle bescheidenheid en eenvoud deed.

En ook in het Moederhuis vervulde ze opnieuw deze opdracht. Het leek een natuurlijke gave om bindend aanwezig te zijn in de gemeenschap. Toen haar gezondheid steeds zwakker werd kwam ze in Annahof, waar ze bewonderenswaardig haar ziekte droeg. Dat ze nu mag delen in de liefde van God waarnaar ze uitzag. 


 megens antoinetta.jpg