Zuster Theobaldie Ceelen

* 7 december 1919  † 25 februari 2015

Zij werd geboren te Beek en Donk op 7 december 1919. Op 4 augustus 1949 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het Bernhoven ziekenhuis te Uden op 25 februari 2015.


Geborgen in uw naam

 

Zuster Theobaldie heeft vol vertrouwen haar voltooide leven gelegd in de handen van God, haar Schepper. Een leven dat getekend werd door zorg voor de medemens, met name de oudere mens. Van huis uit kreeg ze dat verantwoordelijkheidsgevoel en die zorg voor de ander mee. Als oudste in een gezin van negen kinderen groeide ze op. Het was een tijd van hard werken. En zo bleef zij zich jaren lang inzetten voor haar gezin, hoewel ze wist dat haar roeping in het klooster lag. Op 29-jarige leeftijd zette ze de stap pas en kwam ze naar  Schijndel.

Na de nodige scholing zette ze zich op verschillende plaatsen in voor ouderen. Met zorg en vriendelijkheid en de nodige humor wist ze om te gaan met ieder. Ze had ook een heel gevoelige natuur. De gemeenschap was heel belangrijk voor haar. In Tilburg heeft ze lange tijd van wat rust kunnen genieten, naast de inzet voor de communiteit. Haar verbondenheid met haar familie bleef groot. Veel noveenkaarsen liet ze branden voor al haar intenties, voor familie en voor de congregatie. We verliezen in haar een geliefde medezuster, die trouw was in zusterschap. Dat ze nu leven mag in Gods eeuwige liefde.


ceelen theobaldie.jpg