Zuster Godeliva Manders

* 30 november 1921  † 26 februari 2015

Zij werd geboren te Eindhoven op 30 november 1921. Op 4 februari 1946 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis Sint-Barbara te Schijndel op 26 februari 2015.


Geborgen in uw naam

 


De eerste 25 jaar van haar leven bracht zuster Godeliva (Hetty) door in Eindhoven en Geldrop, waar ze opgroeide met 4 zussen en 1 broer in het gezin van Martinus Manders en Everdina Stoop.

Zij leerde de zusters van Schijndel kennen in het

St. Annaziekenhuis in Geldrop en in februari 1946 werd zij lid van onze Congregatie.

Na haar vormingsjaren volgde zij de opleiding voor kleuterleidster A en B en was zij kleuterleidster op scholen in haar geboortestad tot 1965. Zowel kinderen als ouders en collega’s hielden veel van haar. Wij hebben haar gekend als een vriendelijke, creatieve en hulpvaardige vrouw die ook haar aandacht liet uitgaan naar  zieken en gehandicapten. Na haar lange dienst in het kleuteronderwijs heeft zij zich ingezet voor het Zonnebloemwerk en ook in een eetpunt. Zij woonde verschillende jaren in het gezin van haar zus Trees en was dan in de weekends thuis in de kloostercommuniteit. In beide kringen was zij trouw, aandachtig en dankbaar aanwezig.

In 2008 verhuisde zij van huize Ignatius naar klooster Annahof en in 2010 naar verpleeghuis St. Barbara. In die jaren en ook daarna werd het duidelijk dat zij lichamelijk en geestelijk schade had opgelopen, maar ze bleef tevredenheid en dankbaarheid uitstralen.

De viering van haar uitvaart had als thema: Aandacht….

een centraal gegeven in haar leven. Aandacht voor haar familie, voor haar medezusters, voor de kinderen, voor haar God aan wie zij zich heeft toevertrouwd, zoals de kinderen die bij Jezus kwamen (lezing van Marcus 10, 13 – 16).

Wij baden met genegenheid voor haar de woorden uit psalm 131: Bewaar haar bij U Heer, in vrede: Gij hebt haar gegrift in de palm van Uw hand.


manders godeliva.jpg