Zuster Liesbeth Verhagen

 

* 24 mei 1943  † 30 april 2015

 

Zij werd geboren te Schijndel op 24 mei 1943. Op 19 juni 1970 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij gaf haar leven terug aan haar Schepper op 30 april 2015.


Geborgen in uw naam

 

Zuster Liesbeth groeide op in een groot gezin op de grens van Sint Oedenrode en Schijndel. Zij leefde heel bewust en wilde van haar leven iets moois maken. Op 27-jarige leeftijd werd zij lid van onze Congregatie en trad in in ons klooster in Eindhoven, Kloosterdreef. In 1972 vond zij haar thuis in Geldrop en volgde in het Sint Annaziekenhuis de opleiding tot verpleegkundige. Ruim 20 jaar werkte zij voor zieke medemensen met aandacht, geduld, deskundigheid en verantwoordelijkheid. Vriendelijk was zij, behulpzaam, gehecht aan privacy en vrijheid.

Toen ze 51 jaar was ging zij met zuster Hugoline in op een vraag voor parochiewerk in Friesland. Ruim 8 jaar hebben zij mooie jaren beleefd in het vrijwilligerswerk in de parochie.

Vanwege gezondheidsproblemen van zuster Hugoline keerden zij terug naar Brabant en gingen in Eindhoven wonen. Veel tijd, zorg en liefde heeft zuster Liesbeth besteed aan haar medezuster ook nadat die was opgenomen in verpleeghuis St. Barbara.

 Zuster Liesbeth hield van muziek en sloot zich aan bij verschillende koren. Haar hulp op de reproductie-afdeling van  de Congregatie in Schijndel was zeer welkom.

In haar afscheidsviering werd een grote verbondenheid ervaren in het besef dat we allen samen een gemeenschap vormen van mensen met een eigenheid. Ook werd de vraag gesteld of zuster Liesbeth op zoek was naar eenheid, heelheid in haar leven, naar rust, naar rust in God. Wilde zij rust vinden in God door haar leven terug te geven aan haar Schepper, nu ze dat zelf nog kon?

Vragen die alleen een antwoord vinden in het lied:

Gij die het sprakeloze bidden hoort

achter de woorden die wij tot u roepen

Gij die de mensen ziet zoals geen mens, heradem ons.

Dat zuster Liesbeth nu moge rusten in Gods vrede en licht.  


verhagen liesbeth.jpg