Zuster Marie Josina van Moorsel

 

* 18 december 1920  † 2 oktober 2015

 

Zij werd geboren te Son en Breugel op 18 december 1920. Op 4 februari 1942 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis Sint-Barbara te Schijndel op 2 oktober 2015.


Geborgen in uw naam

Op de feestdag van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans

-7 oktober- hebben wij afscheid genomen van Zuster Marie Josina. Zij was gehecht aan haar rozenkrans en het dagelijks bidden van het rozenhoedje. In het bidden van weesgegroetjes vond zij troost, kracht en moed.

Op haar eigen wijze is zij meer dan 70 jaar trouw gebleven aan haar gegeven woord en heeft zij, eenvoudig en bescheiden met zorg en nauwkeurigheid haar huishoudelijke werken gedaan in veel kloosters.

Zij zorgde ervoor dat haar medezusters altijd in een “schoon” huis konden wonen.   

Op 60 jarige leeftijd ging Zuster Marie Josina zelfstandig wonen. Meer vrijheid, zelfstandigheid en ruimte deden haar goed.

Door ziekte en veroudering ging ze na aanvankelijk verzet in 2010 in het Moederhuis wonen, maar later was ze er blij en dankbaar voor.

De laatste étappe van de levensweg van Zuster Marie Josina

Bracht goede en minder goede, zieke dagen. Zij was dankbaar voor alle hulp die ze kreeg.

Als ze minder lasten had, kon ze genieten van een kopje koffie of een pannenkoekje. Soms zei ze: “Ik heb alle dagen zondag”.

Heel langzaam heeft ze het leven losgelaten in het bijzijn van medezusters en familie.

Nu mag zij verder leven in Gods licht en Gods liefde.

 


moorsel josina .jpg