Zuster Electa Peters

 

* 18 augustus 1931  † 18 oktober 2015

 

Zij werd geboren te Beek bij Nijmegen op 18 augustus 1931. Op 4 februari 1955 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 18 oktober 2015.


Geborgen in uw naam

Zuster Electa was de oudste van zes meisjes en zoals dat vroeger ging werd zij de rechterhand van haar moeder in de zorg om de kleintjes. Liefde geven aan en zorgen voor kinderen heeft haar altijd vreugde gegeven.

Op de Montessorischool leerde zij onze Congregatie kennen als een Congregatie die onderwijs hoog in het vaandel heeft. Dat paste bij haar en op de leeftijd van 23 jaar trad zij in. Leiding geven kon en deed zij van nature.

Zuster Electa genoot er van bij alles betrokken te worden. Later werd zij zelfs gekozen in het bestuur. Zij vervulde haar taak met grote verantwoordelijkheid.

Om goed leiding te geven moet je zien wat is, zelf als je ogen minder worden. Als Zuster Electa in het Moederhuis woont, begint haar gezondheid kwetsbaar te worden. Dat valt haar zwaar. Langzaam maar zeker verliest ze haar gezichtsvermogen. Er vormt zich een kring van zusters om haar heen, die haar helpen en gezelschap houden. Dat is voor haar van onschatbare waarde. Haar beperkingen werden geaccepteerd, de vriendschap bleef overeind: Zien wat is!

Als je niets meer ziet, je niet meer kunt oriënteren wordt de wereld klein en onveilig. Maar God heeft met zachtheid haar strijd gezien en die met zachtheid beëindigd.

Toen deed zij haar ogen open en heeft Hem gezien. Het moment dat je ziet wat is.

 


peters electa 1.jpg