Zuster Marie Gemma Beunders

 

* 6 juni 1925  † 21 november 2015

 

Zij werd geboren te Losser op 6 juni 1925. Op 4 augustus 1947 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis St. Barbara te Schijndel op 21 november 2015.


Geborgen in uw naam

“Leven zoals je bedoeld bent, onverstoorbaar de aangewezen weg gaan”. (Hans Bouma)

Dat was het leven zoals Zuster Marie Gemma dat getracht heeft te leven. Zij had een gezellige jeugd en zij moederde graag over de kleintjes in hun gezin. Er werd thuis veel gezongen, gespeeld en genoten van de natuur.

Toen zij 22 jaar was, ging zij naat het klooster waar ook haar zus Zuster Ancilla was. Na haar studies was zij een lieve zuster voor de eerste klassertjes in Sint Anthonis. In 1959 werd Zuster Marie Gemma gevraagd voor de missie in Afrika. Daar werkte zij 30 jaar lang in de school en in de parochie en trok zij er op uit om armen en zieken te bezoeken. Zij was een missionaris met hart en ziel. In gebed en zang droeg ze de blijde boodschap uit. Na haar terugkomst in Nederlandwoonde zij eerst in Nijmegen en daarna in Sint Anthonis, waar veel Zambia zusters woonden. Na de sluiting van dit klooster kwam zij naar het moederhuis. Daar was zij goed thuis en zong ze door de gangen. Door haar afnemende gezondheid kwam zij in 2012 naar Sint Barbara. Ondanks haar beperkingen bleef zij de blije, lachende en zingende zuster. Zij genoot van de natuur, de zon en de buitenlucht.

De laatste maand ging haar gezondheid achteruit. Langzaam, heel langzaam heeft Zuster Marie Gemma haar leven los gelaten en toevertrouwd aan Gods licht en liefde.

 


beunders gemma (2).jpg